Orada s krumpirom i mladim lukom

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Orada s krumpirom i mladim lukom

Sastojci

  • 4 češnja češnjaka
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • grančica ružmarina
  • 1 vezica peršina
  • 1 žlica Vegete
  • 1,5 kg orada (4-6 orada)

Za prilog

Priprema

  1. U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  2. Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  3. Dok se riba peče pripremite pešt.
  4. Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  5. Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  6. Lagano izmiješajte.

Posluživanje: Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Savjet: Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne. Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan. Na isti način ribu možete pripremiti i u pećnici.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje