Kotleti u pivskom umaku

U kotlete dodajte sitno narezani feferon bez sjemenki zaliven pivom, poslužite uz pečeni krumpir i uživajte u savršenoj večeri.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Kotleti u pivskom umaku

Sastojci

Priprema

  1. Kotlete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom, pospite žlicom Vegete i popaprite.
  2. U velikoj tavi na dobro zagrijanom ulju popecite meso s obiju strana do zlatnosmeđe boje.
  3. Meso izvadite iz tave i stavite na topao tanjur.
  4. Na istom ulju na srednjoj vatri popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak.
  5. Kad dobiju malo boje podlijte sa 50 ml Staropramen piva i lagano pirjajte 5 minuta.
  6. Vratite kotlete, dodajte feferon koji ste očistili od sjemenki i sitno narezali, zalijte preostalim Staropramen pivom, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru.
  7. Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša.
  8. Po potrebi podlijte s malo vode.

Posluživanje: Kotlete poslužite s pečenim ili restanim krumpirom.

Savjet: Ako uz ovo jelo poslužujete pečeni krumpir, dodajte ga u umak zadnjih 10 minuta pirjanja i lagano protresite. Tako će se okusi dodatno obogatiti i prožeti.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma