Kotleti u pivskom umaku
- Recept by coolinarika.com -U kotlete dodajte sitno narezani feferon bez sjemenki zaliven pivom, poslužite uz pečeni krumpir i uživajte u savršenoj večeri.
Priprema
Kotlete očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom, pospite žlicom Vegete i popaprite. U velikoj tavi na dobro zagrijanom ulju popecite meso s obiju strana do zlatnosmeđe boje. Meso izvadite iz tave i stavite na topao tanjur. Na istom ulju na srednjoj vatri popržite sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak. Kad dobiju malo boje podlijte sa 50 ml Staropramen piva i lagano pirjajte 5 minuta. Vratite kotlete, dodajte feferon koji ste očistili od sjemenki i sitno narezali, zalijte preostalim Staropramen pivom, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru. Pirjajte pokriveno oko 1 sat dok meso ne omekša. Po potrebi podlijte s malo vode.
Posluživanje: Kotlete poslužite s pečenim ili restanim krumpirom.
Savjet: Ako uz ovo jelo poslužujete pečeni krumpir, dodajte ga u umak zadnjih 10 minuta pirjanja i lagano protresite. Tako će se okusi dodatno obogatiti i prožeti.