Teleći perkelt

Umakom baziranom na kvalitetnom temeljcu prelijte omiljene njoke i uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom obroku.

  • 50 min
  • Jednostavno
Teleći perkelt

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani luk.
  2. Dodajte teletinu narezanu na kockice i pirjajte da meso napola omekša.
  3. Nakon toga dodajte Vegetu, slatku papriku, zalijte vodom i dodajte goveđi temeljac.
  4. Promiješajte, vratite na vatru i nastavite kuhati da meso potpuno omekša.
  5. Dodajte Gussnel razmućen u malo vode i kratko prokuhajte.

Posluživanje: Prije posluživanja u perkelt umiješajte kiselo vrhnje.

Savjet: Umjesto telećeg buta možete upotrijebiti teleći flam.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke