Punjene tikvice
- Recept by coolinarika.com -Radost na tanjuru donijet će vam ove punjene tikvice koje će svojim zagonetnim izgledom i šarmantnim okusom osvojiti i najokorjelijeg izbirljivog degustatora.
Priprema
Mlade tikvice prerežite popola, a zatim svaku polovicu pažljivo izdubite žličicom. Neizdubljeni dio tikvice zarežite ravno tako da svaka polovica može uspravno stajati u posudi. Na 3 žlice ulja popržite nasjeckani crveni luk i maknite s vatre. Dodajte mljeveno meso, podlijte s oko 50 ml vode i kratko popirjajte. Dodajte rižu i nastavite pirjati još oko 10 minuta. Maknite s vatre, malo ohladite i pirjanom mesu dodajte jaje i po potrebi još malo posolite. Ovom smjesom napunite tikvice i okomito ih stavite u posudu. Zalijte vodom (da gotovo pokrije tikvice), dodajte goveđi temeljac i kuhajte oko 25 minuta. Potkraj kuhanja napravite laganu zapršku: na preostalom ulju popržite brašno do svijetložute boje. Maknite s vatre, izmiješajte i odmah umiješajte u kuhane tikvice.
Posluživanje: Zajedno kuhajte još oko 5 minuta i poslužite uz kiselo vrhnje ili kiselo mlijeko.
Savjet: Nadjevene tikvice kuhajte poklopljene, tako će jelo biti sočnije.