Pozole – bogata meksička juha
- Recept by coolinarika.com -Priprema bogate i hranjive tradicionalne meksičke juhe inače traje satima, ali uz nekoliko trikova možete uživati u pozoli za tren.Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.
Priprema
Svinjsko rame narežite na kockice, pospite Vegetom Natur za meksička jela, pa iznad mesa nekoliko puta okrenite Vegeta Maestro mlinac chilli i sol. Začine dobro utrljajte i sjedinite s mesom. Na zagrijanom ulju u tavici popecite začinjene kockice mesa. Kada meso dobije zlatnu boju dodajte mu ocijeđeni grah i slanutak, dobro sve promiješajte, pa dodajte zgnječene češnjeve češnjaka. Dobro promiješajte i pustite neka češnjak zamiriši pa sve stavite kuhati u dvije litre kipuće vode. Dodajte Passatu, Vegetu Natur i Vegeta Maestro origano. Dok se juhica krčka još 20-tak minuta pripremite avokado i limetu za posluživanje. Avokado narežite na tanke ploškice, a limetu na četvrtine.
Posluživanje: Pozole juhu poslužite s avokadom i žlicom kiselog vrhnja ukrašenu korijanderom i limetom.
Savjet: Ako nemate korijendera, upotrijebite svježi peršin.