Brancin u škartocu
- Recept by coolinarika.com -Brancin je u kulinarskom svijetu vrlo kvalitetna riba, a pripremljen na cartoccio način je osobito slasan i sočan jer zadržava svo bogatstvo okusa.
Priprema
Brancine očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Komorač očistite, narežite na ploške, a grančice natrgajte na manje komadiće i ostavite za poslije. Uzmite 4 veća komada papira za pečenje, pa na svaki stavite po 1 brancin. Po ribama rasporedite narezani komorač, kapare, sušene rajčice, zelene masline, maslinovo ulje i prošek. Lagano ih posolite i popaprite, dobro ih zamotajte, stavite na lim za pečenje i pecite na 200 °C 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Posluživanje: Kad se paketići otvore pospite ribu s natrganim grančicama komorača i poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.
Savjet: Umjesto cijele ribe možete upotrijebiti i samo filete.