Zeleni rižoto od piletine
- Recept by coolinarika.com -Piletina u zelenom okruženju od blitve i kremastog rižota učinit će vaš tanjur pravom prehrambenom zelenom oazom laganog jela s bijelim vinom.
Priprema
Blitvu kratko blanširajte u slanoj kipućoj vodi, uronite u hladnu vodu, ocijedite i ispasirajte. Pileći file narežite na kockice, a luk sitno nasjeckajte. Na ulju popecite nasjeckan luk do zlatne boje te dodajte piletinu narezanu na kockice. Kratko propirjajte, dodajte rižu, zatim timijan, kokošji temeljac te nastavite pirjati podlijevajući vinom i vodom. Pred kraj, kada je riža gotova, dodajte slatko vrhnje, maslac i pasiranu blitvu i pirjajte još nekoliko minuta dok rižoto ne postane kremast.
Posluživanje: Rižoto pospite sirom i poslužite.
Savjet: Grana padano možete zamijeniti bilo kojim tvrdim ovčjim sirom, a pri posluživanju jelu možete dodati i 2 – 3 sušene rajčice iz marinade. Osim što će okusom oplemeniti ovo jelo, dat će mu i lijepu boju.U sezoni kopriva umjesto blitve možete dodati koprivu, jelo će dobiti iznimnu aromu.