Kremasta zobena kaša s voćnim namazom kruška-marelica
- Recept by coolinarika.com -Obogatite zobenu kašu voćnim namazom s okusom kruške i marelice, a dodatak granole, čipsa od kokosa ili sjeckanih orašastih plodova učinit će doručak bogatim i zasitnim, a početak dana slađim.
Priprema
U loncu pomiješajte zobene pahuljice, prstohvat soli, vodu i mlijeko. Kuhajte sve na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok se sve ne pretvori u gustu kašu. Pred kraj kuhanja umiješajte javorov sirup i maknite s vatre. Kuhanu kašu razdijelite u dvije zdjelice.
Posluživanje: U svaku zdjelicu s kašom rasporedite voćni namaz 100% iz voća kruška-marelica, posipajte granolom i kokos čipsom te poslužite.
Savjet: Zobenu kašu s voćnim namazom možete poslužiti jednostavno posutu sjeckanim orašastim plodovima po izboru.