Badnjak

Više od pripreme za Božić

Bakalar s krumpirom

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

  • 100 min
Bakalar s krumpirom

Sastojci

Priprema

  1. Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  2. Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  3. Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  4. Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  5. Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  6. Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  7. Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  8. Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  9. Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet: Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje