Slatki doživljaj

Pripremite ovu slasticu i darujte ju obiteljima i prijateljima od srca, servirani uz ostala fina iznenađenja bit će dobra kombinacija za blagdanski stol.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Slatki doživljaj

Sastojci

Za prhko tijesto

Za kremu

Za glazuru

  • 60 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema

  1. Zajedno pomiješajte brašno, šećer u prahu, rum šećer i kakao. Dodajte hladni maslac narezan na kockice i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete ravnomjernu zrnatu strukturu. Dodajte žumanjke i još kratko promiješajte. Po potrebi dodajte žličicu kiselog vrhnja.
  2. Tijesto oblikujte u kuglu, stavite je u hladnjak oko sat vremena.
  3. Na pobrašnjenoj dasci tanko razvaljajte tijesto. Kalupom ili čašom izrežite okrugle oblike i stavite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 7-8 minuta.
  5. U posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Na kraju dodajte razrađeni maslac i poprženi sezam.
  6. Na pola količine pečenih kolačića stavite pripremljenu kremu, preklopite drugim kolačićem.
  7. Maslac zagrijte na pari i lagano miješajte dok se potpuno ne rastopi i postane proziran. Uklonite s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komade i poklopite. Nakon 2-3 minute lagano promiješajte da se čokolada potpuno otopi.
  8. Pustite da odstoji par minuta, promiješajte pa glazurom prelijte nadjevene kolačiće.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađene stvrdnute glazure.

Savjet: Umjesto sezama možete dodati nasjeckane pistacije ili bademe.

Gulaš

Inspirirani tradicijom