Mađarica
- Recept by coolinarika.com -Ovoj obožavanoj slastici na vašem stolu neće moći nitko odoljeti, zato pripremite ovaj klasični kolač i uživajte u blagdanima.
Priprema
U brašnu pomiješanom s praškom za pecivo razmrvite maslac. Napravite udubinu, dodajte šećer, jaje i vrhnje te umijesite tijesto. Ohlađeno tijesto razvaljajte u četiri tanka (2 mm) jednaka lista. Dobivene listove tijesta pecite na okrenutoj posudi (cca 30 × 20 cm) 15-ak minuta na temperaturi od 200° C, pa ih ohladite. Kremu za kolače pripremite prema uputi na pakiranju. Tako pripremljenu kremu odmah ravnomjerno rasporedite na kore. Pripremljeni kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati ili do sutra. Za glazuru otopite maslac, maknite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na kocke i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
Posluživanje: Smjesu prelijte preko pripremljenog kolača, pustite neka se ohladi, narežite i poslužite.
Savjet: Umjesto pečenja kora, upotrijebite Podravkine gotove kore za mađaricu.