Pohani som iz pećnice

Riječna pohana riba s krumpirom i keljem podsjetit će nas na bogatstvo rijeka i uživat ćete u tradicionalno pripremljenom jelu iz pećnice.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pohani som iz pećnice

Sastojci

  • sok od jednog limuna
  • 1 žlica Vegete
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 g naribanog parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • ½ žličice crvene paprike
  • 2 žlice sezama
  • 50 ml bučina ulja
  • 1 kg filea soma

Priprema

  1. File soma očistite, dobro osušite, narežite na veće komade, nakapajte sokom od limuna i pospite 1 žlicom Vegete ravnomjerno s jedne i druge strane.
  2. Smjesu za pohanje pripremite tako da u posudu umiješate krušne mrvice, parmezan, češnjak u prahu, crvenu papriku i sezam.
  3. Na lim za pečenje položite papir za pečenje.
  4. Svaki komadić filea uvaljajte u pripremljenu smjesu za pohanje pa ih posložite po pripremljenom limu.
  5. Sve prelijte bučinim uljem.
  6. Pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta. Ribu nije potrebno okretati.

Posluživanje: Za prilog možete poslužiti kelj s krumpirom.

Savjet: File soma natapamo limunovim sokom kako se riba prilikom pečenja ne bi raspadala.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje