Pohani som iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Riječna pohana riba s krumpirom i keljem podsjetit će nas na bogatstvo rijeka i uživat ćete u tradicionalno pripremljenom jelu iz pećnice.

Priprema
File soma očistite, dobro osušite, narežite na veće komade, nakapajte sokom od limuna i pospite 1 žlicom Vegete ravnomjerno s jedne i druge strane. Smjesu za pohanje pripremite tako da u posudu umiješate krušne mrvice, parmezan, češnjak u prahu, crvenu papriku i sezam. Na lim za pečenje položite papir za pečenje. Svaki komadić filea uvaljajte u pripremljenu smjesu za pohanje pa ih posložite po pripremljenom limu. Sve prelijte bučinim uljem. Pecite u pećnici na 180°C oko 20 minuta. Ribu nije potrebno okretati.
Posluživanje: Za prilog možete poslužiti kelj s krumpirom.
Savjet: File soma natapamo limunovim sokom kako se riba prilikom pečenja ne bi raspadala.