Zimski gin&tonic

Gin & Tonic nije rezerviran samo za ljetne mjesece. Ovo, iako ledeno piće, odlično će vas ugrijati i u hladnijim danima, zahvaljujući kombinaciji „toplih začina“ kojoj kraljuje svima omiljeni zimski začin - cimet.

  • 5 min
  • Jednostavno
Zimski gin&tonic

Sastojci

  • 1 ploška naranče
  • komadić svježeg đumbira (1/2 cm)
  • 1 štapić Vegeta Maestro Cimeta u kori
  • 1 zvjezdasti anis
  • 50 ml džina
  • 150 ml tonika

Priprema

  1. Plošku naranče stavite na zagrijanu grill tavu da se kratko popeče.
  2. U čašu za posluživanje stavite džin, zatim popečenu plošku naranče, plošku svježeg đumbira, štapić cimeta i anis.
  3. Nakon što ste dodali začine, pustite da kratko odstoje, alkohol će pomoći otpustiti arome iz začina.
  4. Dodajte zatim puno leda i na kraju tonik.

Posluživanje: Poslužite odmah!

Savjet: Limun, limetu, mandarinu, također možete popeći za koktel.

Ajvar

Razmazi svoje nepce