Gulaš

Inspirirani tradicijom

Gulaš od gljiva

Kuhanje gljivarskog kotlića pretvorite u pravu vrtnu zabavu u kojoj će vas gulaš s klobucima šampinjona i  vrganja s pancetom u bijelom vinu  ugodno ugrijati u doba nadolazeće jeseni.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Gulaš od gljiva

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite luk do zlatne boje, dodajte na kockice narezanu pancetu i još kratko popecite.
  2. Zatim dodajte protisnuti češnjak, narezane očišćene gljive i 1 žlicu Vegete.
  3. Promiješajte, kratko pirjajte, dodajte na kockice narezani krumpir, vino i vode da prekrije sadržaj.
  4. Kad zavrije kuhajte oko 10 minuta.
  5. U međuvremenu dodajte list lovora i malo mažurana.
  6. Kad krumpir i gljive omekšaju umiješajte vrhnje, pospite peršinom, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Da biste dobili jači okus jela koristite suhe vrganje koje prethodno namočite u vodi, a vodu koju ste ocijedili također koristite za pripremu jela.

Začini inspiracije

Monozačini