Gulaš od gljiva
- Recept by coolinarika.com -Kuhanje gljivarskog kotlića pretvorite u pravu vrtnu zabavu u kojoj će vas gulaš s klobucima šampinjona i vrganja s pancetom u bijelom vinu ugodno ugrijati u doba nadolazeće jeseni.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite luk do zlatne boje, dodajte na kockice narezanu pancetu i još kratko popecite. Zatim dodajte protisnuti češnjak, narezane očišćene gljive i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, kratko pirjajte, dodajte na kockice narezani krumpir, vino i vode da prekrije sadržaj. Kad zavrije kuhajte oko 10 minuta. U međuvremenu dodajte list lovora i malo mažurana. Kad krumpir i gljive omekšaju umiješajte vrhnje, pospite peršinom, po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Da biste dobili jači okus jela koristite suhe vrganje koje prethodno namočite u vodi, a vodu koju ste ocijedili također koristite za pripremu jela.