Mirisno i pikantno kuhano vino
- Recept by coolinarika.com -Mirisno i pikantno kuhano vino zimski je specijalitet, a dodatno zaslađeno medom, postaje neodoljiv napitak.Zahvaljujemo blogeru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.
![Mirisno i pikantno kuhano vino](https://piovariations.cdn.podravka.net/b29a7052-58fe-11ec-81e9-ae48ed498d44/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posudu odgovarajuće veličine ulijte vino i vodu. Naranču narežite na ploške kako bi bolje pustila svoje sokove i arome. Nar očistite i koristite sjemenke. Vinu dodajte naranču, nar, Rum šećer, Naranča šećer, med, cimet, klinčić i anis. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja a zatim smanjite jačinu vatre i kuhajte još 5 minuta. Kada je vino gotovo i malo se ohladilo stisnite nar i naranče kako bi pustili svoje sokove i dodatno obogatili vino.
Posluživanje: Poslužite toplo ukrašeno svježom narančom i zrnima nara.
Savjet: Umjesto Naranča šećera možete dodati i Dolcela Bourbon vanilija šećer koji će se odlično sljubiti s ostalim sastojcima.