Aperol spritz cheesecake

Iako iziskuje minimalno uloženog truda i ne zahtjeva uključivanje pećnice, osvježavajući Aperol Spritz cheesecake svejedno ima slavljeničku notu. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Aperol spritz cheesecake

Sastojci

Za podlogu:

  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g maslaca

Za kremu:

  • 300 ml mlijeka
  • 300 g svježeg krem sira

Za Aperol insert:

Priprema

  1. Za insert, želatinu pomiješajte s 5 žlica hladne vode i ostavite da nabubri.
  2. U međuvremenu u posudu naribajte korice naranče, a zatim iscijedite sok i po želji ga dodajte zajedno s pulpom.
  3. Svemu dodajte šećer i alkohol, te dobro promiješajte. Zagrijte želatinu dok se ne otopi pa umiješajte i nju.
  4. Pripremite kalup ili manju posudu od Ø18 cm, obložite ga prozirnom folijom pa izlijte pripremljenu tekućinu i ostavite nekoliko sati na hlađenju.
  5. Za podlogu, mješavinu za podlogu navlažite mlijekom i dobro izmiješajte.
  6. Otopite maslac, dodajte mješavinu za podlogu i dobro izmiješajte.
  7. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za tortu Ø 22cm (ili 24 cm), te utisnite žlicom. Podlogu stavite u hladnjak na najmanje 20 minuta, a za to vrijeme pripremite kremu.
  8. U hladno mlijeko uspite mješavinu za kremu, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom tri minute najvećom brzinom. Nakon toga dodajte prethodno izmiksani svježi sir i miješajte još minutu srednjom brzinom.
  9. Po dnu rashlađene podloge rasporedite manje od pola pripremljene kreme pa na sredinu dodajte ohlađeni insert. Kremom "sakrijte" insert i zagladite površinu.

Posluživanje: Prije posluživanja tortu dobro ohladite. Tortu ukrasite po izboru, kod mene su ukras tostirani kokos i narancini.

Savjet: Insert treba hladiti dok postane pudingast.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja