Riblja juha s Malte
- Recept by coolinarika.com -Malteška kuhinja tipična je mediteranska kuhinja koja se temelji na svježim lokalnim sezonskim proizvodima i plodovima mora. Na maltešku kuhinju najveći je utjecaj talijanske kuhinje, posebno sicilijanske.
![Riblja juha s Malte](https://piovariations.cdn.podravka.net/465d3008-631f-11eb-8ea8-0242ac12005c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Ribu očistite, po potrebi narežite na manje komade ili isfiletirajte. Dodajte nasjeckanu mentu, mažuran, nakapajte limunovim sokom, prelijte bijelim vinom i pospite 1 žlicom Vegete. Ribu ostavite marinirati. Za to vrijeme na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk te popecite dok ne postane staklast. Dodajte rižu, protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, oko 800 ml vode, papar i pustite da zavrije. Kad je juha kratko "pokrčkala" dodajte ribu i marinadu. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta. Jelo nije potrebno miješati, već povremeno protresti posudu.
Posluživanje: Jelo poslužite toplo.
Savjet: Mala tajna je u pripremi marinade koja će ribu učiniti ukusnijom i sačuvati je tijekom kuhanja da ostane kompaktna.