Tapenada sa zelenim maslinama

Idealnu tapenadu za brze ljetne obroke ili fina predjela pripremite s maslinama i cherry rajčicama, a jedan poseban dodatak koji ćete otkriti u receptu zaokružit će fini okus na hrskavom popečenom kruhu.

  • 10 min
  • Jednostavno
Tapenada sa zelenim maslinama

Sastojci

  • 3 sušene rajčice (u ulju)
  • 1 žlica kapara
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice svježe ocijeđenog soka limuna
  • 100 g cherry rajčica
  • ½ žličice Vegeta & Spiruline
  • 30 g Podravka Zelenih maslina otkoštićenih

Priprema

  1. U električnu sjeckalicu stavite masline, ocijeđene suhe rajčice, isprane kapare, protisnuti češnjak, peršin, bosiljak, limunov sok i Vegeta & Spirulinu.
  2. Usitnite na željenu veličinu (neka se vide komadići sastojaka). Dodajte prerezane rajčice i još vrlo kratko usitnite tako da se vide komadi rajčice.

Posluživanje: Tapenadu poslužite na popečenom kruhu ili preko pečenih odrezaka.

Savjet: Tapenadu spremite u staklenku s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus