Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Lagane kremšnite s voćem

Lagane kremšnite sa sokom od naranče nadjevene bobičastim voćem i ukrašene šlagom iznenadit će vas svojim božanstvenim okusom.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Lagane kremšnite s voćem

Sastojci

Za tijesto

  • 250 g zamrznutog lisnatog tijesta

Za kremu

Za šlag

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (25x35cm).
  2. Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
  3. U visoku posudu ulijte 450 ml vode, dodajte narančin sok, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta.
  4. Pripremljenu kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu. Preko kreme za kremšnite rasporedite svježe voće.
  5. Pripremite šlag tako da hladnom mlijeku dodate sadržaj vrećice Šlag hita. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag (2-3 minute).
  6. Pripremljenim šlagom ukrasite kremšnitu s voćem. Ostavite u hladnjaku dva sata.

Posluživanje: Poslužite rashlađene.

Savjet: Bogatstvo ovoj slastici daje svježe i prekrasno voće, a ako ga nemate, zamijenite ga s dobro ocijeđenim voćem iz kompota.Ako ste ljubitelj čokolade, u dio kreme možete umiješati otopljenu čokoladu, a lisnato tijesto zamijeniti biskvitom. Svaki put dobit ćete drugačiji desert u kojem će konstanta biti vaša omiljena krema.

Masline

Cure sline od masline