Piletina na mediteranski
- Recept by coolinarika.com -Piletina pripremljena na ovaj način zamirisat će na vašem stolu, a zelene kuglice graška i kapara dat će ovom jelu vizualnu zanimljivost i mediteranski okus.
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na komade s jedne i druge strane. Meso izvadite, a na ulje dodajte nasjeckani luk i popecite. Dodajte na kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak i zalijte prošekom i passatom .Vratite piletinu te pospite 1 žlicom Vegete. Nastavite pirjati uz podlijevanje vodom oko 5 minuta, a zatim umiješajte kapare, grašak, narezani krumpir i kuhajte još 20 minuta dok povrće ne omekša. Po potrebi posolite i popaprite te pospite nasjeckanim peršinom.
Savjet: Piletinu prije pečenja zarežite u blizini kosti. Na taj će se način piletina brže ispeći, osobito dio mesa koji se nalazi oko kosti.