Mediteranska prehrana

Kuhinja kakva je nekad bila

Piletina na mediteranski

Piletina pripremljena na ovaj način zamirisat će na vašem stolu, a zelene kuglice graška i kapara dat će ovom jelu vizualnu zanimljivost i mediteranski okus.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina na mediteranski

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na komade s jedne i druge strane.
  2. Meso izvadite, a na ulje dodajte nasjeckani luk i popecite.
  3. Dodajte na kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak i zalijte prošekom i passatom.
  4. Vratite piletinu te pospite 1 žlicom Vegete.
  5. Nastavite pirjati uz podlijevanje vodom oko 5 minuta, a zatim umiješajte kapare, grašak, narezani krumpir i kuhajte još 20 minuta dok povrće ne omekša.
  6. Po potrebi posolite i popaprite te pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet: Piletinu prije pečenja zarežite u blizini kosti. Na taj će se način piletina brže ispeći, osobito dio mesa koji se nalazi oko kosti.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat