Piletina s grilla s umakom od gljiva
- Recept by coolinarika.com -Piletina s grilla s umakom od gljiva već u svojem nazivu daje naslutiti čarobne okuse u kojima ćete uživati.
Priprema
Pileći file narežite na medaljone debljine 1 – 2 cm (režite ukoso). Meso lagano posolite, pospite kurkumom, svježe mljevenim crnim paprom i prelijte s 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. U zagrijanu tavu stavite 1 žlicu ulja i dodajte gljive narezane na ploške. Kratko popecite, uz miješanje, da tekućina prokuha. Fant pomiješajte s 400 ml mlake vode i vrhnjem te ulijte u posudu. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. Na kraju umiješajte mascarpone da se otopi. Na zagrijanu grill tavu, lagano nauljenu, stavite marinirane medaljone i popecite ih s obiju strana.
Posluživanje: Poslužite fini umak preko tjestenine i na sve položite pileće medaljone.
Savjet: Pospite narezanim vlascem za ljepši izgled i bolji okus.