Piletina s grilla s umakom od gljiva

Piletina s grilla s umakom od gljiva već u svojem nazivu daje naslutiti čarobne okuse u kojima ćete uživati.

  • 25 min
  • Jednostavno
Piletina s grilla s umakom od gljiva

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file narežite na medaljone debljine 1 – 2 cm (režite ukoso). Meso lagano posolite, pospite kurkumom, svježe mljevenim crnim paprom i prelijte s 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati.
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
  3. U zagrijanu tavu stavite 1 žlicu ulja i dodajte gljive narezane na ploške. Kratko popecite, uz miješanje, da tekućina prokuha.
  4. Fant pomiješajte s 400 ml mlake vode i vrhnjem te ulijte u posudu. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. Na kraju umiješajte mascarpone da se otopi.
  5. Na zagrijanu grill tavu, lagano nauljenu, stavite marinirane medaljone i popecite ih s obiju strana.

Posluživanje: Poslužite fini umak preko tjestenine i na sve položite pileće medaljone.

Savjet: Pospite narezanim vlascem za ljepši izgled i bolji okus.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma