Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Meksičke lađice od tikvica

Kad kuhinjom zaplove meksičke lađice, riječ je zapravo o maštovito posluženom jelu od punjenih tikvica.

  • 45 min
  • Jednostavno
Meksičke lađice od tikvica

Sastojci

Priprema

  1. Krajeve tikvica odrežite, a tikvice prerežite popola po dužini.
  2. Žlicom pažljivo izdubite meso iz tikvica da vam ostanu lađice za punjenje.
  3. Izdubljeno meso tikvica nasjeckajte.
  4. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite ga do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, meso tikvica i još kratko popecite.
  5. Ulijte passatu, dodajte mljeveni čili, sol i Tex-Mex mix. Kratko pirjajte da dobijete gustu smjesu.
  6. Na lim za pečenje stavite lađice od tikvica. U njih ravnomjerno rasporedite smjesu s grahom.
  7. Pospite naribanim sirom i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo posuto korijandrom.

Savjet: Tikvice neka budu srednje veličine.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima