Čokoladna parfe torta s lješnjacima
- Recept by coolinarika.com -Čokolada i lješnjaci savršen su spoj za pripremu ove posebne torte. Zahvaljujući Dolcelinoj parfe kremi od čokolade priprema je jednostavna i brza.
Priprema
Bjelanjke uz prstohvat soli istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20-25 minuta. Slatko vrhnje pomiješajte s mlijekom i likerom. Dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Izlijte na ohlađeni biskvit i poravnajte.
Posluživanje: Prije posluživanja tortu pospite popečenim lješnjacima ili ukrasite šlagom.
Savjet: Mljevene popečene lješnjake možete umiješati u pripremljenu kremu prije nego nanesete na biskvit.