Čokoladna parfe torta s lješnjacima

Čokolada i lješnjaci savršen su spoj za pripremu ove posebne torte. Zahvaljujući Dolcelinoj parfe kremi od čokolade priprema je jednostavna i brza.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladna parfe torta s lješnjacima

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Bjelanjke uz prstohvat soli istucite u čvrsti snijeg.
  2. Žumanjke, šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
  3. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima.
  4. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20-25 minuta.
  5. Slatko vrhnje pomiješajte s mlijekom i likerom.
  6. Dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
  7. Izlijte na ohlađeni biskvit i poravnajte.

Posluživanje: Prije posluživanja tortu pospite popečenim lješnjacima ili ukrasite šlagom.

Savjet: Mljevene popečene lješnjake možete umiješati u pripremljenu kremu prije nego nanesete na biskvit.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.