Dizana rolada s Lino ladom
- Recept by coolinarika.com -Nudimo vam mogućnost da napravite pravu domaću dizanu roladu. Tijesto treba mijesiti, premijesiti, razvaljati, zarolati i posuti krupno mljevenim bademima. Preporuka – svakako isprobati.

Priprema
Svježi kvasac natrgajte na manje komadiće, dodajte mu 1 žlicu šećera, 50 ml toplog mlijeka i ostavite na toplom da se diže 10-ak minuta. U veću posudu stavite brašno, sol, omekšali maslac, rum šećer, jaje, dignuti kvasac, ostatak mlijeka i šećer i pomoću električne miješalice umijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite u pobrašnjenoj posudi da se diže 1 sat. Tepsiju za kruh (30x10x7cm) dobro premažite maslacem. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na dimenziju 30x40 cm i premažite ga Lino ladom milk .Bademe sameljite na krupnije komade, pa 2/3 mljevenih badema pospite po Lino ladi milk .Tijesto zarolajte po širini, prebacite u kalup, premažite razmućenim jajetom, pospite ostatkom badema i pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C.
Posluživanje: Pečeni kolač pustite da se malo ohladi u kalupu, izvadite ga, narežite na kriške i poslužite.
Savjet: Pečenu roladu možete preliti i glazurom po želji.