Slatki doručak

Za najslađi početak dana

Dizana rolada s Lino ladom

Nudimo vam mogućnost da napravite pravu domaću dizanu roladu. Tijesto treba mijesiti, premijesiti, razvaljati, zarolati i posuti krupno mljevenim bademima. Preporuka – svakako isprobati.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Dizana rolada s Lino ladom

Sastojci

Priprema

  1. Svježi kvasac natrgajte na manje komadiće, dodajte mu 1 žlicu šećera, 50 ml toplog mlijeka i ostavite na toplom da se diže 10-ak minuta.
  2. U veću posudu stavite brašno, sol, omekšali maslac, rum šećer, jaje, dignuti kvasac, ostatak mlijeka i šećer i pomoću električne miješalice umijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite u pobrašnjenoj posudi da se diže 1 sat.
  3. Tepsiju za kruh (30x10x7cm) dobro premažite maslacem.
  4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na dimenziju 30x40 cm i premažite ga Lino ladom milk.
  5. Bademe sameljite na krupnije komade, pa 2/3 mljevenih badema pospite po Lino ladi milk.
  6. Tijesto zarolajte po širini, prebacite u kalup, premažite razmućenim jajetom, pospite ostatkom badema i pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C.

Posluživanje: Pečeni kolač pustite da se malo ohladi u kalupu, izvadite ga, narežite na kriške i poslužite.

Savjet: Pečenu roladu možete preliti i glazurom po želji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima