Krema od badema

Keşkül ili lagana turska krema od badema savršen je desert nakon raskošnog glavnog jela. Kremu ukrasite i pospite kokosom i nasjeckanim pistacijama.

  • 30 min
  • Jednostavno
Krema od badema

Sastojci

Za kremu

Za posipanje

  • 1 žlica nasjeckanih pistacija
  • 1 žlica kokosova brašna

Priprema

  1. Bademe sameljite, dodajte im 2-3 žlice mlijeka, pa sve zajedno dobro izmiješajte.
  2. Rižinom brašnu dodajte 2 žlice mlijeka i promiješajte.
  3. Preostalo mlijeko, šećer i limun šećer zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pustite da lagano vrije.
  4. Rižinom brašnu dodajte još 3 žlice vrućeg mlijeka, promiješajte pa ga uz neprekidno miješanje ulijte u mlijeko koje lagano kuha.
  5. Nakon toga dodajte smjesu od badema i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje (oko 5 minuta) dok se krema ne zgusne.
  6. Gotovu kremu još vruću izlijte u zdjelice.

Posluživanje: Ohlađenu kremu pospite nasjeckanim pistacijama i kokosom te poslužite.

Savjet: Ukoliko se krema gušće ukuha mogu se oblikovati kuglice.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma