Krema od badema
- Recept by coolinarika.com -Keşkül ili lagana turska krema od badema savršen je desert nakon raskošnog glavnog jela. Kremu ukrasite i pospite kokosom i nasjeckanim pistacijama.
Priprema
Bademe sameljite, dodajte im 2-3 žlice mlijeka, pa sve zajedno dobro izmiješajte. Rižinom brašnu dodajte 2 žlice mlijeka i promiješajte. Preostalo mlijeko, šećer i limun šećer zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pustite da lagano vrije. Rižinom brašnu dodajte još 3 žlice vrućeg mlijeka, promiješajte pa ga uz neprekidno miješanje ulijte u mlijeko koje lagano kuha. Nakon toga dodajte smjesu od badema i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje (oko 5 minuta) dok se krema ne zgusne. Gotovu kremu još vruću izlijte u zdjelice.
Posluživanje: Ohlađenu kremu pospite nasjeckanim pistacijama i kokosom te poslužite.
Savjet: Ukoliko se krema gušće ukuha mogu se oblikovati kuglice.