Vermut koktel s narančom, ribizom i hibiskusom
- Recept by coolinarika.com -Rashladite se aromatičnim, voćnim koktelom od vermuta, ribizla i hibiskusa. Neovisno gdje se nalazili, kokteli imaju moć prebaciti nas u lagane ritmove ljeta. Zahvaljujemo na ustupljenom receptu Andrei Cukrov s bloga Cukar - Hrana i priče.
Priprema
Najprije napravite sirup od hibiskusa kojeg možete pripremiti i nekoliko dana unaprijed i u većoj količini. U lončiću pomiješajte šećer, naranča šećer i vodu. Sve kuhajte nad jakom vatrom dok ne zakuha, smanjite vatru i kuhajte još dvije minute. Maknite lončić s vatre i dodajte dvije vrećice čaja od hibiskusa te ostavite da se sve infuzira dok se sirup potpuno ne ohladi. Za pire od ribiza, ribiz operite pa crvene bobice skinite s grančica. Prebacite ih u zdjelicu i zgnječite vilicom ili tučkom mužara u pire. Pire procijedite kroz fino sito kako bi se riješili kožica i koštica. Trebali bi dobiti oko 60 ml pirea. Vrijeme je za pripremu koktela. U šejkeru pomiješajte nekoliko kockica leda, narančin sok, vermut, pire od ribiza i sirup od hibiskusa. Sve dobro šejkajte dok se led gotovo ne otopi. U dvije velike čaše za koktele dodajte led i po krišku limuna pa u svaku razdijelite mješavinu iz šejkera, otprilike do pola visine čaše.
Posluživanje: Dotočite mineralnu vodu do vrha, ukrasite koktel po želji ribizom i odmah poslužite.
Savjet: Ukoliko ipak ne želite piti alkohol, jednostavno ga preskočite u receptu i dodajte malo više soka od naranče.Umjesto klasičnog šejkera možete koristiti i staklenku s poklopcem.