Zapečene ćufte s prokulicama u đuveču

Mesne okruglice su uvijek dobro došle za ručak, a uz sir i pire krumpir uživat ćete u nježnim okusima.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Zapečene ćufte s prokulicama u đuveču

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte u kipućoj hladnoj vodi, ocijedite ju i ohladite.
  2. Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Očišćene prokulice stavite u kipuću slanu vodu i kuhajte oko 7 minuta te ih ocijedite.
  4. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant te oblikujte kuglice.
  5. Đuveč izlijte u nauljenu vatrostalnu posudu. U đuveč posložite ćufte i prokulice, pospite naribanim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Odmah poslužite uz pripremljeni pire Podravka.

Savjet: Veće prokulice prije pečenja prerežite na pola

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka