Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Uštipci sa sardinama

Da bi poslali savršen zalogaj, slanim uštipcima sa sardinama nedostaje samo umak spravljen od povrća, malinovog ulja i začina, uz kojega ćete ih poslužiti.

  • 30 min
  • Jednostavno
Uštipci sa sardinama

Priprema

  1. U posudu ulijte pivo, dodajte kvasac, sol, jaja, oko 300 g usitnjenih sardina, majčinu dušicu, kopar, peršin i brašno do željene gustoće.
  2. Smjesu dobro izmiješajte i dodajte još malo papra. Tako dobivenu smjesu ostavite u hladnjaku oko sat vremena.
  3. Uz pomoć dvije žlice napravite žličnjake i pecite u duboko zagrijanom ulju do zlatno smeđe boje. Uštipke pecite oko 2-3 minute uz stalno okretanje, da ne zagore.

Posluživanje: Gotove uštipke poslužite s domaćom šalšom.

Savjet: Domaću šalšu pripremite ovako. Na maslinovom ulju popržite 80 g luka, dodajte 2 češnja češnjaka, 100 g mrkve i 400 g pelata. Dobro prodinstajte i začinite sa soli, paprom i šećerom. Na kraju dodajte 1 žličica svježe nasjeckanog peršina, pa pustite da se ohladi.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima