Uštipci sa sardinama
- Recept by coolinarika.com -Da bi poslali savršen zalogaj, slanim uštipcima sa sardinama nedostaje samo umak spravljen od povrća, malinovog ulja i začina, uz kojega ćete ih poslužiti.
Priprema
U posudu ulijte pivo, dodajte kvasac, sol, jaja, oko 300 g usitnjenih sardina, majčinu dušicu, kopar, peršin i brašno do željene gustoće. Smjesu dobro izmiješajte i dodajte još malo papra. Tako dobivenu smjesu ostavite u hladnjaku oko sat vremena. Uz pomoć dvije žlice napravite žličnjake i pecite u duboko zagrijanom ulju do zlatno smeđe boje. Uštipke pecite oko 2-3 minute uz stalno okretanje, da ne zagore.
Posluživanje: Gotove uštipke poslužite s domaćom šalšom.
Savjet: Domaću šalšu pripremite ovako. Na maslinovom ulju popržite 80 g luka, dodajte 2 češnja češnjaka, 100 g mrkve i 400 g pelata. Dobro prodinstajte i začinite sa soli, paprom i šećerom. Na kraju dodajte 1 žličica svježe nasjeckanog peršina, pa pustite da se ohladi.