Češki gulaš (Hovězí guláš)
- Recept by coolinarika.com -Češki gulaš (hovězí guláš) s junećim mesom tradicionalno je jelo češke kuhinje koje se poslužuje s knedlama od kruha.
Priprema
Meso narežite na kocke. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite meso i popecite na jačoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobije rumenu boju. Meso izvadite i stavite sa strane. U istu posudu dodajte preostalo ulje i kad se zagrije dodajte sitno narezani luk. Popecite ga do zlatne boje, dodajte brašno, koncentrat rajčice, crvenu papriku, protisnuti češnjak i mažuran. Dobro promiješajte i pržite još minutu da se masa sjedini. Ulijte 1 litru vode, dodajte Vegetu i meso. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša (oko 90 minuta). Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite crnim paprom.
Posluživanje: Ovo jelo tradicionalno se poslužuje s češkim knedlama od kruha.
Savjet: Ako vam ne stane sve meso u posudu, pržite ga u više navrata.