Češki gulaš (Hovězí guláš)

Češki gulaš (hovězí guláš) s junećim mesom tradicionalno je jelo češke kuhinje koje se poslužuje s knedlama od kruha.

  • 180 min
  • Jednostavno
Češki gulaš (Hovězí guláš)

Priprema

  1. Meso narežite na kocke. Na 2 žlice zagrijanog ulja stavite meso i popecite na jačoj vatri uz povremeno miješanje dok ne dobije rumenu boju.
  2. Meso izvadite i stavite sa strane. U istu posudu dodajte preostalo ulje i kad se zagrije dodajte sitno narezani luk.
  3. Popecite ga do zlatne boje, dodajte brašno, koncentrat rajčice, crvenu papriku, protisnuti češnjak i mažuran. Dobro promiješajte i pržite još minutu da se masa sjedini.
  4. Ulijte 1 litru vode, dodajte Vegetu i meso. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok meso ne omekša (oko 90 minuta).
  5. Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite crnim paprom.

Posluživanje: Ovo jelo tradicionalno se poslužuje s češkim knedlama od kruha.

Savjet: Ako vam ne stane sve meso u posudu, pržite ga u više navrata.

Gulaš

Inspirirani tradicijom