Pletenica od mesa
- Recept by coolinarika.com -Kreativno jelo pripremite u obliku mesnih pletenica, priložite s pečenim krumpirićima i umakom od gljiva i uživajte u pomno odabranoj kombinaciji okusa.
![Pletenica od mesa](https://piovariations.cdn.podravka.net/3370f876-6388-11eb-9e3f-0242ac120023/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine. Napravite pletenice tako da za svaku upotrijebite po 3 trakice mesa. Krajeve dobro učvrstite čačkalicama. Pospite Vegetom Natur pikantno pečenje i pecite na nauljenoj grill tavi dok ne dobije lijepu boju. Oprani i oguljeni krumpir narežite na ploške i ispecite u dubokom ulju. Pečeni krumpir izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće, pa pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i dobro izmiješajte. Fant umak od gljiva razmutite u 300 ml vode i neprestano miješajući zagrijte do vrenja. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, dolijte vino, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte. Ugasite i umiješajte dio peršina.
Posluživanje: Meso poslužite na podlozi od umaka uz pečeni krumpir i sve lagano pospite peršinom.
Savjet: Dio obje količine mesa možete zamijeniti biftekom (goveđim fileom) tako da dobijete pletenice od 3 boje.