Pletenica od mesa
- Recept by coolinarika.com -Kreativno jelo pripremite u obliku mesnih pletenica, priložite s pečenim krumpirićima i umakom od gljiva i uživajte u pomno odabranoj kombinaciji okusa.
Priprema
Meso rastvorite u šnicle debljine oko 1-1,5 cm, pa ga narežite na ukupno 9 do 12 traka podjednake dužine. Napravite pletenice tako da za svaku upotrijebite po 3 trakice mesa. Krajeve dobro učvrstite čačkalicama. Pospite Vegetom Natur pikantno pečenje i pecite na nauljenoj grill tavi dok ne dobije lijepu boju. Oprani i oguljeni krumpir narežite na ploške i ispecite u dubokom ulju. Pečeni krumpir izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće, pa pospite Vegetom Natur za hrskave krumpiriće i dobro izmiješajte. Fant umak od gljiva razmutite u 300 ml vode i neprestano miješajući zagrijte do vrenja. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, dolijte vino, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte. Ugasite i umiješajte dio peršina.
Posluživanje: Meso poslužite na podlozi od umaka uz pečeni krumpir i sve lagano pospite peršinom.
Savjet: Dio obje količine mesa možete zamijeniti biftekom (goveđim fileom) tako da dobijete pletenice od 3 boje.