PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Brza piletina s rižom i povrćem

Nedostaje li vam ideja za kvalitetan, a brz i jednostavan ručak, isprobajte piletinu s rižom i povrćem. Ovisno o preferencijama ili zalihama u hladnjaku, možete kombinirati različite vrste mesa i povrća.

  • 20 min
  • Jednostavno
Brza piletina s rižom i povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu narežite na trakice. U većoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju popecite piletinu do zlatne boje (4 minute).
  2. Dodajte na kockice narezane tikvice, protisnuti češnjak i papriku narezanu na trakice.
  3. Pirjajte 2 minute, zatim umiješajte grašak i pirjajte još 3 minute.
  4. Umiješajte kuhanu rižu, tamari umak i povrtnu pastu. Pustite da se riža popeče, uz povremeno miješanje sljedeće 2 - 3 minute.
  5. Na kraju pospite narezanim mladim lukom i nakon 1 - 2 minute ugasite vatru.

Posluživanje: Jelo poslužite toplo.

Savjet: Možete koristiti i druge kombinacije povrća, kao i svinjetinu ili puretinu narezanu na trakice. 

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje