Brza piletina s rižom i povrćem
- Recept by coolinarika.com -Nedostaje li vam ideja za kvalitetan, a brz i jednostavan ručak, isprobajte piletinu s rižom i povrćem. Ovisno o preferencijama ili zalihama u hladnjaku, možete kombinirati različite vrste mesa i povrća.
Priprema
Piletinu narežite na trakice. U većoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju popecite piletinu do zlatne boje (4 minute). Dodajte na kockice narezane tikvice, protisnuti češnjak i papriku narezanu na trakice. Pirjajte 2 minute, zatim umiješajte grašak i pirjajte još 3 minute. Umiješajte kuhanu rižu, tamari umak i povrtnu pastu. Pustite da se riža popeče, uz povremeno miješanje sljedeće 2 - 3 minute. Na kraju pospite narezanim mladim lukom i nakon 1 - 2 minute ugasite vatru.
Posluživanje: Jelo poslužite toplo.
Savjet: Možete koristiti i druge kombinacije povrća, kao i svinjetinu ili puretinu narezanu na trakice.