Juha od češnjaka
- Recept by coolinarika.com -Aromatičnu juhu pripremite jednostavno i brzo koristeći pastu od češnjaka čiji se okus izvrsno slaže s lisnatim povrćem poput kelja, blitve ili špinata.
Priprema
U većoj posudi popecite pancetu narezanu na kockice dok ne postane hrskava (5 – 7 minuta). Izvadite pancetu, a ostavite 1 žlicu masnoće i dodajte sitno narezani luk. Popecite luk dok ne dobije zlatnu boju. Stavite luk u blender zajedno s temeljcem i pastom od češnjaka. Usitnite juhu dok ne postane glatka. Juhu vratite na vatru, dodajte kelj narezanog na trakice, parmezan i kuhajte dok kelj ne omekša. Dodajte vrhnje i kratko prokuhajte. Juhu po potrebi posolite i pospite crnim paprom.
Posluživanje: Pancetu ravnomjerno rasporedite po zdjelicama i poslužite.
Savjet: Kelj možete zamijeniti špinatom, blitvom ili kojim drugim lisnatim povrćem.