PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Juha od češnjaka

Aromatičnu juhu pripremite jednostavno i brzo koristeći pastu od češnjaka čiji se okus izvrsno slaže s lisnatim povrćem poput kelja, blitve ili špinata.

  • 25 min
  • Jednostavno
Juha od češnjaka

Priprema

  1. U većoj posudi popecite pancetu narezanu na kockice dok ne postane hrskava (5 – 7 minuta).
  2. Izvadite pancetu, a ostavite 1 žlicu masnoće i dodajte sitno narezani luk. Popecite luk dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Stavite luk u blender zajedno s temeljcem i pastom od češnjaka.
  4. Usitnite juhu dok ne postane glatka.
  5. Juhu vratite na vatru, dodajte kelj narezanog na trakice, parmezan i kuhajte dok kelj ne omekša.
  6. Dodajte vrhnje i kratko prokuhajte.
  7. Juhu po potrebi posolite i pospite crnim paprom.

Posluživanje: Pancetu ravnomjerno rasporedite po zdjelicama i poslužite.

Savjet: Kelj možete zamijeniti špinatom, blitvom ili kojim drugim lisnatim povrćem.    

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom