Slastice i kolači

Slatka napast

Cimet rolice s preljevom od Lino Lade

Omiljenu inačicu dizanog tijesta - cimet rolice, obogatite kremastim preljevom od Lino Lade i isprepleteni mirisi zavladat će uskoro cijelim prostorom.

  • 140 min
  • Jednostavno
Cimet rolice s preljevom od Lino Lade

Sastojci

Za tijesto:

Za nadjev:

Za preljev:

Priprema

  1. U posudi električnog miksera otopite kvasac u toploj vodi i ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. Kad se potpuno otopi, pomiješajte, dodajte prašak za pecivo, šećer, otopljeni maslac, jaja, slatko vrhnje, sol, i pire od bundeve. Sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu.
  3. Dodajte brašno, muškatni oraščić i miješajte dok ne dobijete glatko mekše tijesto. Ako je tijesto jako ljepljivo za zdjelu, dodajte još brašna i ponovno promiješajte. Tijesto treba biti mekano i vlažno, ali ne previše ljepljivo. Miješajte na srednjoj brzini mikserom ili zamijesite ručno na pobrašnjenoj radnoj površini.
  4. Tijesto stavite u nauljenu posudu i ostavite pokriveno na toplom mjestu 45 – 60 minuta da se tijesto udvostruči.
  5. Dignuto tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga u pravokutnik (30×40 cm), obilno premažite omekšanim maslacem, a zatim pospite Cimet šećerom.
  6. Nakon toga tijesto zarolajte u valjak i narežite na jednake komade širine 3-4 cm. Na taj ćete način dobiti rolice koje potom složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte i ostavite da narastu. Za to će biti potrebno oko 30 minuta.
  7. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C da rolice poprime zlatnu boju.
  8. Pečeni kolač premažite preostalim maslacem i ostavite u kalupu neka se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa.
  9. Lino Ladi Milk dodajte toplo vrhnje i miješajte da dobijete kremasti preljev.

Posluživanje: Ukusnim preljevom išarajte rolice i odmah poslužite.

Savjet: U preljev možete dodati 2 žlice Mascarpone sira.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje