Cimet rolice s preljevom od Lino Lade
- Recept by coolinarika.com -Omiljenu inačicu dizanog tijesta - cimet rolice, obogatite kremastim preljevom od Lino Lade i isprepleteni mirisi zavladat će uskoro cijelim prostorom.
Priprema
U posudi električnog miksera otopite kvasac u toploj vodi i ostavite da odstoji 5 minuta. Kad se potpuno otopi, pomiješajte, dodajte prašak za pecivo, šećer, otopljeni maslac, jaja, slatko vrhnje, sol, i pire od bundeve. Sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Dodajte brašno, muškatni oraščić i miješajte dok ne dobijete glatko mekše tijesto. Ako je tijesto jako ljepljivo za zdjelu, dodajte još brašna i ponovno promiješajte. Tijesto treba biti mekano i vlažno, ali ne previše ljepljivo. Miješajte na srednjoj brzini mikserom ili zamijesite ručno na pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto stavite u nauljenu posudu i ostavite pokriveno na toplom mjestu 45 – 60 minuta da se tijesto udvostruči. Dignuto tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu, razvaljajte ga u pravokutnik (30×40 cm), obilno premažite omekšanim maslacem, a zatim pospite Cimet šećerom. Nakon toga tijesto zarolajte u valjak i narežite na jednake komade širine 3-4 cm. Na taj ćete način dobiti rolice koje potom složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte i ostavite da narastu. Za to će biti potrebno oko 30 minuta. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C da rolice poprime zlatnu boju. Pečeni kolač premažite preostalim maslacem i ostavite u kalupu neka se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa. Lino Ladi Milk dodajte toplo vrhnje i miješajte da dobijete kremasti preljev.
Posluživanje: Ukusnim preljevom išarajte rolice i odmah poslužite.
Savjet: U preljev možete dodati 2 žlice Mascarpone sira.