Bundeva

Kraljica jeseni

Zapečeni grah s bundevom

Omiljeni klasik zapečeni grah, u ovom smo receptu obogatili okusom muškatne bundeve. Dodatan izvor proteina zagarantirao je i izbor graha. Ovoga puta ,,grah nam je pao'' na crni – super namirnicu koja obiluje i vlaknima. 

  • 45 min
  • Jednostavno
Zapečeni grah s bundevom

Priprema

  1. U posudu (tavu) koja može ići u pećnicu na zagrijano ulje stavite na ploške narezani luk.
  2. Popecite ga da postane staklast pa dodajte narezanu pancetu i kratko popecite.
  3. Dodajte bundevu narezanu na kockice i ocijeđeni grah.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode i izlijte na povrće.
  5. Dodajte čili, zagrijte do vrenja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite 20 – 30 minuta da bundeva omekša.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Za ovo jelo upotrijebite butternut ili hokaido bundevu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa