Zapečeni grah s bundevom
- Recept by coolinarika.com -Omiljeni klasik zapečeni grah, u ovom smo receptu obogatili okusom muškatne bundeve. Dodatan izvor proteina zagarantirao je i izbor graha. Ovoga puta ,,grah nam je pao'' na crni – super namirnicu koja obiluje i vlaknima.
Priprema
U posudu (tavu) koja može ići u pećnicu na zagrijano ulje stavite na ploške narezani luk. Popecite ga da postane staklast pa dodajte narezanu pancetu i kratko popecite. Dodajte bundevu narezanu na kockice i ocijeđeni grah. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode i izlijte na povrće. Dodajte čili, zagrijte do vrenja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite 20 – 30 minuta da bundeva omekša.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Za ovo jelo upotrijebite butternut ili hokaido bundevu.