Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Grill kobasice u hot dog pecivu

Recept za hot dog već desetljećima u Americi proživljava renesansu. Pečene hrenovke sa sirovim lukom, paprena hrenovka sa žutim lukom i ananasom samo su neke od zanimljivih kombinacija. Mi smo se odlučili za grill kobasice, obogaćene svježom rikulom, pečenom paprikom i obilnom količinom ajvara. Jedva čekamo da ovaj recept sleti i u kuhinju nekih od naših prekoocenaskih obožavatelja.

  • 30 min
Grill kobasice u hot dog pecivu

Sastojci

  • 1 Podravka Grill kobasice (320 g)
  • 1 crvena paprika
  • 1 salatni krastavac
  • rikula ili zelena salata
  • 4 hot dog peciva
  • 1 Ajvar blagi squeeze

Priprema

  1. Paprike narežite na komade, krastavac na ploške, a peciva prerežite po pola.
  2. Na zagrijanoj grill tavi ispecite papriku da omekša, pa je izvadite sa strane.
  3. Kobasice zarežite da ne popucaju tijekom pečenja.
  4. Popecite ih na zagrijanoj tavi ili roštilju s obje strane do lijepe rumene boje(8 - 10 minuta).
  5. Na suhoj zagrijanoj tavi zagrijte pecivo.
  6. Na donju polovicu peciva stavite ploške krastavca, potom položite pečenu kobasicu i obilno nanesite Ajvara blagog squeeze.
  7. Preko svega stavite pečenu papriku, rikulu i poklopite drugim dijelom peciva.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Upotrijebite manja hot dog peciva.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži