Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama

Tjestenina od pira sa slatkim graškom i pikantnim kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku daje naslutiti hranjivo jelo, bogato proteinima i vlaknima, a spremno za petnaestak minuta.Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama

Sastojci

Priprema

  1. Ocijedite konzervirani grašak. Kranjske kobasice uzdužno prerežite na četiri dijela pa ih narežite na ploške.
  2. Zagrijte vodu za tjesteninu, kad zakuha posolite ju pa ubacite tjesteninu i kuhajte je prema naputku na pakiranju.
  3. Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite drobljeni češnjak i popržite ga oko minute. Dodajte narezane kobasice i popecite ih jedno 5-6 minuta, potom dodajte slatko vrhnje i majčinu dušicu, promiješajte i pustite da lagano prokuha. Posolite i popaprite pa dodajte ocijeđeni grašak. Lagano promiješajte.

Posluživanje: Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine, promiješajte i odmah poslužite posuto naribanim sirom.

Savjet: Za promjenu, umjesto školjki od pira možete upotrijebiti Zlato polje Pužiće od koprive.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus