Savijača sa sirom ili višnjama

Nudimo vam recept za savijaču sa sirom i višnjama, ali nećete znati koja vam je bolja dok ih ne probate.

  • 100 min
  • Složeno
Savijača sa sirom ili višnjama

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev od sira

  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sol
  • malo mineralne vode

Za nadjev od višanja

Priprema

  1. Za tijesto
  2. Brašnu dodajte sol, ulje i postepeno dodajte vodu u koju ste umiješali ocat.
  3. Umijesite glatko tijesto i razdijelite ga na 3 dijela. Svaki kruščić malo premažite uljem i ostavite pokriveno stajati oko 30 minuta.
  4. Na pobrašnjeni stolnjak stavite kruščić pa ga valjkom razvaljajte, a zatim nastavite rukama od sredine prema kraju dok ne dobijete tanko, gotovo prozirno tijesto.
  5. Zadebljane krajeve odrežite i nadjevom premažite trećinu tijesta i pomoću stolnjaka zarolajte. Postupak ponovite i s ostalim kruščićima.
  6. Dobivene savijače stavite u namašćen pleh (40x30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.

Za nadjev

  1. Svježem kravljem siru dodajte jaja, vrhnje, sol i dobro promiješajte (po potrebi razrijedite mineralnom vodom).
  2. Za nadjev od višanja pomiješajte višnje, šećer, vanilin šećer i krušne mrvice.

Posluživanje: Savijaču ostavite neka se malo ohladi, pa je tek tada narežite i poslužite.

Savjet: Tijekom pečenja savijaču premažite mješavinom ulja i vode da bude hrskava. U nadjev od sira možete umiješati šećer pa ćete dobiti slatku savijaču.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži