Savijača sa sirom ili višnjama
- Recept by coolinarika.com -Nudimo vam recept za savijaču sa sirom i višnjama, ali nećete znati koja vam je bolja dok ih ne probate.
![Savijača sa sirom ili višnjama](https://piovariations.cdn.podravka.net/c3b73d9e-6402-11eb-a124-0242ac12004f/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
- Za tijesto
Brašnu dodajte sol, ulje i postepeno dodajte vodu u koju ste umiješali ocat. Umijesite glatko tijesto i razdijelite ga na 3 dijela. Svaki kruščić malo premažite uljem i ostavite pokriveno stajati oko 30 minuta. Na pobrašnjeni stolnjak stavite kruščić pa ga valjkom razvaljajte, a zatim nastavite rukama od sredine prema kraju dok ne dobijete tanko, gotovo prozirno tijesto. Zadebljane krajeve odrežite i nadjevom premažite trećinu tijesta i pomoću stolnjaka zarolajte. Postupak ponovite i s ostalim kruščićima. Dobivene savijače stavite u namašćen pleh (40x30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.
Za nadjev
Svježem kravljem siru dodajte jaja, vrhnje, sol i dobro promiješajte (po potrebi razrijedite mineralnom vodom). Za nadjev od višanja pomiješajte višnje, šećer, vanilin šećer i krušne mrvice.
Posluživanje: Savijaču ostavite neka se malo ohladi, pa je tek tada narežite i poslužite.
Savjet: Tijekom pečenja savijaču premažite mješavinom ulja i vode da bude hrskava. U nadjev od sira možete umiješati šećer pa ćete dobiti slatku savijaču.