Lava cake sa sladoledom
- Recept by coolinarika.com -Neodoljivi lava cake poslužen uz sladoled izvana je pečen, a iznutra kremast i sočan. Već sama pomisao na ovu čokoladnu rapsodiju budi sva osjetila.
Priprema
Mješavinu za Lava muffinse uspite u posudu i dodajte jaja i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta. Za ganache, vrhnje za kuhanje zagrijte, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje: Topli Lava cake prelijte ganacheom i poslužite sa sladoledom.
Savjet: Vrijeme pečenja prilagodite karakteristikama pećnice, tijesto mora biti izvana pečeno, a unutra sočno.