Kisela repa na salatu

Kisela repa zdrava je gotovo poput kiselog kupusa, ali je mnogo rjeđe na stolu. Pomiješate li je, primjerice, s kuhanim grahom ili kuhanim mesom, već ste bogato zaokružili obrok.

  • 25 min
  • Jednostavno
Kisela repa na salatu

Sastojci

  • 500 g kisele repe

Za salatni preljev

  • 20 g Vegeta Natur salata
  • 2 žlice bučina ulja
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 50 ml vode
  • 1 žlica octa

Priprema

  1. Kiselu repu operite u hladnoj vodi i ocijedite.
  2. U vodu i ocat dodajte Vegetu Natur – salata, promiješajte i ostavite neka odstoji oko 10 minuta. Umiješajte ulja.
  3. Tako pripremljeni salatni preljev prelijte po kiseloj repi, lagano promiješajte i ostavite neka odstoji prije posluživanja.

Posluživanje: Kiselu repu na salatu možete poslužiti uz kuhanu sušenu vratinu ili uz kuhane ili pečene kobasice.

Savjet: Kod pripreme salate koristite sitnije naribanu repu kako bi se bolje povezala sa salatnim preljevom.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži