Slovačka zlevanka od krumpira (Baba)
- Recept by coolinarika.com -Mirisna domaća zlevanka ima više raznovrsnih inačica pripreme, a tradicionalna slovačka zlevanka od krumpira (baba) priprema se sa svinjskom masti.
Priprema
Krumpir i luk narežite na veće kocke i u više navrata potpuno usitnite u multipraktiku. Smjesu prebacite u veliku posudu, dodajte razmućeno jaje, Vegetu, crni papar i kim, pa sve zajedno dobro promiješajte. Dodajte brašno pa ponovno dobro promiješajte. Posudu za pečenje (vel. 30 × 4o cm) obilno premažite s masti pa izlijte smjesu. Ravnomjerno rasporedite kuglice preostale masti po cijeloj smjesi. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 40 minuta pa onda pomoću druge posude za pečenje preokrenite zlevanku i pecite još 20 minuta.
Posluživanje: Poslužite posuto narezanim vlascem.
Savjet: Umjesto masti možete koristiti maslac ili ulje.