Slovačka zlevanka od krumpira (Baba)

Mirisna domaća zlevanka ima više raznovrsnih inačica pripreme, a tradicionalna slovačka zlevanka od krumpira (baba) priprema se sa svinjskom masti.

  • 90 min
  • Jednostavno
Slovačka zlevanka od krumpira (Baba)

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir i luk narežite na veće kocke i u više navrata potpuno usitnite u multipraktiku.
  2. Smjesu prebacite u veliku posudu, dodajte razmućeno jaje, Vegetu, crni papar i kim, pa sve zajedno dobro promiješajte.
  3. Dodajte brašno pa ponovno dobro promiješajte.
  4. Posudu za pečenje (vel. 30 × 4o cm) obilno premažite s masti pa izlijte smjesu.
  5. Ravnomjerno rasporedite kuglice preostale masti po cijeloj smjesi.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 40 minuta pa onda pomoću druge posude za pečenje preokrenite zlevanku i pecite još 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite posuto narezanim vlascem.

Savjet: Umjesto masti možete koristiti maslac ili ulje.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom