Kakao šnite

Dobri stari lijevani kolač: jednostavan a pun okusa. Uvijek ga možete i dopuniti sladoledom, pudingom, pekmezom, kremom ili kojom drugom slasticom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kakao šnite

Sastojci

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu narančinu koricu i rum, a zatim jedno po jedno žumance.
  2. Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom umješavajte naizmjence s mlijekom.
  3. Na kraju lagano umiješajte orahe i čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
  4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu tepsiju (30×19 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 do 200°C oko 40 minuta.

Posluživanje: Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.

Savjet: Orahe možete zamijeniti popečenim i oguljenim mljevenim lješnjacima.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma