Džem od jagoda i cvjetova bazge
- Recept by coolinarika.com -Kako biste što dulje uživali u mirisima jagoda, pripremite džem s dodatkom nježnih bazginih cvjetića koji će dati posebnu notu ovom voćnom namazu.
Priprema
Jagode operite i narežite, a bazgu operite i odvojite cvjetove od stapke. Jagode i cvjetove bazge stavite u posudu za kuhanje, dodajte limunov sok i umiješajte Želin pomiješan s 2 žlice šećera. Miješajući zagrijte dok ne zakipi. Dodajte preostali šećer i pustite neka opet zakipi. Nastavite kuhati još 3 minute, pritom uklanjajući pjenu. Vrućim džemom punite čiste zagrijane staklenke te odmah zatvorite.
Posluživanje: Poslužite za doručak ili međuobrok namazan na kruh, palačinke ili krafne.
Savjet: Količina šećera ovisi o tome koliko su jagode slatke.