Džem od jagoda i cvjetova bazge

Kako biste što dulje uživali u mirisima jagoda, pripremite džem s dodatkom nježnih bazginih cvjetića koji će dati posebnu notu ovom voćnom namazu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Džem od jagoda i cvjetova bazge

Sastojci

  • 6 velikih cvjetova bazge
  • 300 - 500 g šećera
  • 1 Želin 2:1 Dolcela
  • sok od 1 limuna
  • 1 kg jagoda

Priprema

  1. Jagode operite i narežite, a bazgu operite i odvojite cvjetove od stapke.
  2. Jagode i cvjetove bazge stavite u posudu za kuhanje, dodajte limunov sok i umiješajte Želin pomiješan s 2 žlice šećera.
  3. Miješajući zagrijte dok ne zakipi. Dodajte preostali šećer i pustite neka opet zakipi. Nastavite kuhati još 3 minute, pritom uklanjajući pjenu.
  4. Vrućim džemom punite čiste zagrijane staklenke te odmah zatvorite.

Posluživanje: Poslužite za doručak ili međuobrok namazan na kruh, palačinke ili krafne.

Savjet: Količina šećera ovisi o tome koliko su jagode slatke.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži