Zvjezdice s marmeladom

Zvjezdice su nekad bile tipični božićni kolačići, ali ih lijep izgled i sjajan okus iznose na stol i u brojnim drugim, posebice svečanim prilikama.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Zvjezdice s marmeladom

Sastojci

Za nadjev

Za posipavanje

  • 100 g šećera u prahu

Priprema

  1. Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, vanilin šećera, na listiće narezanog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.
  2. Tijesto razvaljajte sasvim tanko, a zatim kalupom izrežite zvjezdice. Polovici zvjezdica izdubite rupu u sredini.
  3. Složite ih u lim prekriven papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite ih šećerom u prahu.
  4. Preostalu polovicu cijelih zvjezdica premažite džemom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite zvjezdicama.

Posluživanje: Zvjezdice s marmeladom poslužite na slatkom blagdanskom stolu, a odlične su i svakodnevno s toplim napitkom.

Savjet: Osim zvjezdica od pripremljenog tijesta možete izrezati razne oblike (boriće, mjesece, sobove i sl.)

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode