Tjestenina sa svježim sirom

Iako receptura predlaže fusille, sa svježim kravljim sirom svaka će tjestenina biti odlična. Kako tradicionalno, tako i ponovno moderno i zdravo jelo.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tjestenina sa svježim sirom

Sastojci

Priprema

  1. U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
  2. Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 40 minuta.

Posluživanje: Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.

Savjet: Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka smanjite na 500 ml.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma