Kolač Jaje na oko
- Recept by coolinarika.com -Imenom, ali i izgledom, ovaj kolač podsjeća na jedno posve drugo jelo. Tek nešto skuplji od običnoga jajeta pečenoga na oko, zabavit će vas izgledom i razveseliti okusom.
Priprema
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte. Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding. Na topli puding posložite polovice marelica.
Posluživanje: Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.
Savjet: Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.