Kolač Jaje na oko

Imenom, ali i izgledom, ovaj kolač podsjeća na jedno posve drugo jelo. Tek nešto skuplji od običnoga jajeta pečenoga na oko, zabavit će vas izgledom i razveseliti okusom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kolač Jaje na oko

Sastojci

Priprema

  1. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
  2. Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  3. Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
  4. Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
  5. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
  6. Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
  7. Na topli puding posložite polovice marelica.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.

Savjet: Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma