Jednostavni bolognese umak sa špagetima
- Recept by coolinarika.com -Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite. Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite. Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.
Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom.
Savjet: Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.