Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

  • 40 min
  • Jednostavno
Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Sastojci

Za posipavanje

  • sir ribanac

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  2. Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  3. Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  4. Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  5. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  6. Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom.

Savjet: Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa