Dalmatinska pašticada sendvič u brioche pecivu

Ovu malo drugačiju pileću pašticadu u sendviču poželjet ćete raditi tijekom cijele godine, svaki dan. Idealna je za večeru s prijateljima ili kao gablec koji možete ponijeti sa sobom na posao. Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Dalmatinska pašticada sendvič u brioche pecivu

Sastojci

Priprema

  1. Najprije pripremite temeljac. U 250 ml vruće vode dodajte kokošju kocku i otopite je.
  2. Luk, celer, mrkvu narežite na sitne kockice.
  3. Na tavu sa zagrijanim uljem najprije dodajte mrkvu, zatim celer pa luk.
  4. Povrće popecite, a potom mu dodajte nasjeckani češnjak i nekoliko suhih šljiva narezanih na sitnije komade.
  5. Povrće deglazirajte prošekom i crnim vinom, a kad alkohol ispari, podlijte kokošjim temeljcem tek toliko da ga prekrije.
  6. Na pilećim prsima odvojite mali file od velikog, a zatim veliki filetirajte na butterfly način.
  7. Pripremljeno meso pospite Vegetom, svježe mljevenim crnim paprom i ostavite marinirati nekoliko minuta.
  8. Na meso poslažite suhe šljive i pancetu narezanu na kockice pa ga uz pomoć plastične folije oblikujte u roladu, odnosno kobasicu. Roladu ostavite u hladnjaku 15 do 20 minuta.
  9. U posudi zagrijte vodu i dobro je posolite kako biste blanširali cherry rajčice.
  10. Rajčice nakratko stavite najprije u vruću, a zatim u hladnu vodu, skinite im kožu, izvadite sredinu i izrežite ih na kockice.
  11. Pirjanom povrću dodajte Passatu, a kada povrće potpuno omekša, sve usitnite u blenderu ili štapnim mikserom..
  12. Na tavici na malo ulja zapecite ''pileću kobasicu'' i okrećite je kako bi se zatvorila i porumenila sa svih strana.
  13. Na tavi otopite maslac i njime podlijevajte pileću kobasicu oko 5 minuta.
  14. Nakon toga ''pileću kobasicu'' narežite na ploške koje potom vratite u gusti umak pa kuhajte sve još desetak minuta.

Posluživanje: Šnite pileće kobasice poredajte u brioche pecivo, podlijte po želji prelijte umakom, dodajte narezanu rajčicu i poslužite.

Savjet: Filetiranje na butterfly način je tehnika rezanja kojom se deblji komadi mesa pretvaraju u tanje i šire.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka