Pečena orada u vinu

Orada je jedna od najcjenjenijih bijelih riba, a ovako pripremljena osobita je poslastica. Kao prilog poslužite kuhanu blitvu s krumpirom, koji se razlikuje u omjerima namirnica, ali su začini posvuda isti: maslinovo ulje, češnjak, papar, Vegeta.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pečena orada u vinu

Sastojci

Priprema

  1. Oradu očistite i osušite izvana i iznutra upijajućim papirom. Prije pečenja uzdužno je zarežite i pospite s malo soli i papra.
  2. Krumpir narežite na ploške, malo posolite i pouljite pa izmiješajte. Zatim ga stavite u pleh, pa po njemu složite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 50 minuta, uz povremeno premazivanje uljem.
  3. U međuvremenu pripremite mješavinu od vina, malo vode ili ribljeg temeljca, ulja, nasjeckanog peršina, češnjaka, ružmarina, lovorova lista, limunova soka, malo soli, papra i Vegete.
  4. Pri kraju pečenja prelijte je pripremljenom mješavinom.

Posluživanje: Pečenu oradu s krumpirom možete iznijeti na stol u posudi u kojoj se pekla.

Savjet: Tijekom pečenja ribu po potrebi prekrijte aluminijskom folijom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma