Ugor na brijunski način

Ugora možete zamijeniti i nekom drugom bijelom ribom, a jelo će biti jednako ukusno.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Ugor na brijunski način

Sastojci

  • 100 ml maslinova ulja
  • 1,2 kg ugora
  • 1 žlica Vegete
  • 1 žlica kapara
  • sol
  • 3 češnja češnjaka
  • limunov sok
  • peršin
  • 100 ml bijelog vina
  • 30 g maslaca
  • 150 g luka

Za marinadu

  • 500 ml mlijeka

Priprema

  1. Ribu očistite, narežite na odreske i ostavite stajati sat vremena u malo posoljenu mlijeku.
  2. Izvadite je iz mlijeka, ocijedite, nakapajte limunovim sokom, pobrašnite i popecite s jedne i druge strane na mješavini maslinova ulja i maslaca.
  3. Potom ribu izvadite iz tave, na preostaloj masnoći svijetlo propirjajte nasjeckani luk, zatim nasjeckani češnjak i kapare.
  4. Vratite ribu, posipajte Vegetom, malo posolite, popaprite i zalijte vinom.
  5. Lagano kuhajte oko 20 minuta uz povremeno podlijevanje vodom. Na kraju ribu posipajte nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Uz ugor na brijunski način kao prilog poslužite palentu ili tjesteninu.

Savjet: Riba se može pripremati s kostima ili filetirana bez kostiju.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.