Zubatac s krumpirom

Svježa riba uz dodatak povrća i začina prija u svako doba godine. Ovako pripremljen zubatac najbolje otkriva svoje i najpomnije čuvane odlike.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Zubatac s krumpirom

Sastojci

Priprema

  1. Ribu očistite, a ako je veća, narežite je na komade.
  2. U široku posudu rasporedite najprije krumpir narezan na tanke listiće, potom luk i češnjak, pa sve malo posolite i pospite Vegetom.
  3. Gore složite ribu koju ste prethodno poprskali limunovim sokom. Dodajte celer, lovor, i sve to zalijte uljem i količinom vode dovoljnom da pokrije sadržaj posude.
  4. Količina vode ovisi i o tome želite li gušće ili jušnatije jelo. Stavite lagano kuhati i povremeno protresite. Pred kraj kuhanja popaprite.

Posluživanje: Zubatca s krumpirom poslužite posipanog nasjeckanim peršinom.

Savjet: Jelo možete pripremiti i u drugoj kombinaciji tako da luk i češnjak zamijenite porilukom.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja